Слънчевите очила Nreal Air ви позволяват да гледате телевизия в AR

Искате ли да гледате видеоклипове в YouTube през слънчевите си очила? Мечтата ви може и да се осъществи. Сега компанията за очила с добавена реалност Nreal се стреми да ни покаже този свят благодарение на Nreal Air.

Очилата са изключително леки с тегло само 77 грама. Притежават микро OLED дисплей. Nreal Air е точно това, от което се нуждаем, за да гледаме всичко което ни харесва без наличието на монитор.

Как се развива технологията?

Откакто Nreal пусна Nreal Light през 2019 г., AR технологията се е развила, така че хардуерните предложения стават все по-малки. Nreal Air е с 27% по-лек от Nreal Light (106 g), въпреки че идва и с по-малко функционалност. Няма ръчно проследяване или пространствено съзнание, така че не можете да взаимодействате с това, което виждате. Вместо това ще разчитате на приложение на вашия смартфон, което трябва да бъде свързано към Nreal Air, за да работи (какъвто е случаят с Nreal Light).

Защо това е така?

Nreal Air не е създаден за избор на мебели за вашия виртуален дом или пробване на тоалети чрез виртуален аватар, нито за други интерактивни AR приложения. Вместо това той е насочен към Nreal Air. Служи предимно за гледане на видеоклипове в YouTube и други приложения за стрийминг.

Nreal Air изглежда като чифт слънчеви очила, но компанията твърди, че са оптимизирани както за вътрешно, така и за външно използване. Очилата могат да реализират виртуален дисплей с размери до 201 инча по диагонал, когато се гледа от 6 метра разстояние. Дисплеят обещава 49 пиксела на градус (в сравнение с 42 пиксела при Nreal Light) и работи с честота на опресняване от 90 Hz. Това означава, че се актуализира с нова информация по-често от много други масови монитори и телевизори.

Индивидуални предпочитания

В опит да направи вашето преживяване още по-удобно, Nreal Air разполага с тристепенна регулируема система за наклон, която ви позволява да накланяте лещата на очилата. Така може да настроите ъгъла на гледане. Освен това, за слепоочията на очилата се използва ластик, който предотвратява опъването и плъзгането.

Nreal също така рекламира Air като първите очила с AR, които работят с Apple iOS, така че можете да ги свържете към вашия iPhone или iPad. Nreal Light (по-старата версия) работеше само с 5G-съвместими смартфони, които използват чип Qualcomm. Новите Nreal Air ще работят с повечето устройства с Android. Очилата ще бъдат по-достъпни от Nreal Light и ще се предлагат на приблизително на цената на смартфон от среден клас.