Очевидно SEGA, една от най-големите компании в сферата на гейминга, изявява интерес да стане част от филмовата индустрия. Това са последните новини от този фронт, след като от Variety съобщиха, че Еван Колфин е бил нает от SEGA, за да помогне най-известните игри на студиото да се пренесат на големия екран.

ВИЖ ОЩЕ: GOOGLE И SONY В ТАЙНО СПОРАЗУМЕНИЕ ПРОТИВ ПИРАТСТВО 

Колфин е бивш редактор в сайта Break.com, а освен това е работил с Дейвид Финчър („Боен Клуб“ и „Социалната мрежа“) и Стивън Зайлиян („Списъкът на Шиндлер“ и „Американски гангстер“). Точно и поради това е ясно защо от SEGA са избрали него за ръководещ проекта. От компанията са го направили ръководител отдел развитие на Stories International – продуцентската къща, стартирана от SEGA и рекламната агенция Hakuhodo DY Group. Освен това се работи и по закупуване на правата на над 20 японски заглавия от All Nippon Entertainment Works.

Може би ще попитате кои SEGA игри обаче имат шанс да се превърнат във филми. В момента от студиото са решили да започнат с анимационни и игрални варианти на Altered Beast, Rise of Nightmares, Streets of Rage, Shinobi и Crazy Taxi. Освен тях, слухове се чуват и за Virtua Fighter и легендарната Golden Axe. Все хубави носталгични игри, но имат ли те потенциал да се превърнат в чакани филмови заглавия? Очевидно ще мине доста време, докато разберем, щом тепърва тестото се слага да втасва.

Междувременно, хитът на Ubisoft Assassin’s Creed, е в проект на филмиране, като за големия екран работата е поета от Twentieth Century Fox Film Corporation. За момента имаме обявен един актьор – Майкъл Фасбендер („Прометей“ и „X-Men: Първа вълна“), а слуховете сочат и вероятното включване на Робърт Дауни младши като Леонардо Да Винчи.