Amazon разширява своята виртуална клинична услуга

Amazon Clinic стартира миналия ноември като опция за пациентите да се свържат с доставчици на телемедицина. Така могат да получат лечение на често срещани състояния като акне или косопад. Успехът на компанията е спорен. Тя се опитва да пробие в индустрията на здравеопазването от години.

Amazon Clinic

Електронният търговец на дребно стартира услугата, наречена Amazon Clinic, миналия ноември, рекламирайки я като виртуална платформа за пациенти. Те могат да се свързват с доставчици на здравни услуги за лечение на инфекции на синусите, акне или мигрена. Потребителите трябва да посочат своето състояние, да изберат доставчик, след което отговарят на кратък въпросник. В зависимост от това къде живеят, те могат да изберат дали да се свържат с лекар чрез видео или текстово съобщение.

Amazon не предоставя самите медицински услуги. Amazon Clinic играе роля на платформа за свързване на медицински лица с пациенти. Настоящите партньори на компанията включват Curai Health, Hello Alpha, SteadyMD и Wheel.

Разширяване на услугата

Сега достъп до тази платформа ще имат всичките 50 щата. В окръг Колумбия могат да получат достъп до Amazon Clinic чрез видео посещения. Поради регулаторни проблеми, базираният на съобщения чат в Amazon Clinic е достъпен само в 34 щата.

Компанията проверява качеството на всеки доставчик и техните вътрешни операции, за да определи дали те могат да отговорят достатъчно точно на изискванията за професионализъм и качество. Гигантът за електронна търговия също така гарантира, че групите доставчици разполагат с персонал във всичките 50 щата. Така могат да осигурят грижи и навременен отговор на всички желаещи.

Amazon Clinic все още не приема застраховки и осигуряване, но потребителите могат да използват такива при плащането на лекарствата, предписани чрез въпросната услугата. Рецептите могат да бъдат изпълнени във всяка аптека, включително онлайн аптеката на Amazon, която се занимава с изпълнение и доставка.

Компанията отказа да представи информация относно това, колко потребители са се регистрирали и използвали Amazon Clinic.

Amazon се опитва от години да пробие в индустрията на здравеопазването. Към текущия момент успехът може да се тълкува като смесен. Компанията стартира своя собствена онлайн аптека през 2020 г. Тя възниква в резултат придобиването на PillPack през 2018 г. Amazon се обедини с Berkshire Hathaway и JPMorgan, за да стартира програма за подобряване на здравните платформи за работодатели през 2018 г. За съжаление го затвори три години по-късно. Предстои да разберем, до колко успешна ще бъде новата интеграция в сферата на лекарските услуги.