Компанията планира след четири години да произвежда единствено електромобили

Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover Limited обяви, че е на път да осъществи своя амбициозен план. Той се състои в бърз преход от горивни автомобили, за да реализира почти изцяло електрически в близко бъдеще.

Световните тенденции не показват нищо друго освен стремежа за чист и екологичен живот. Осъзнавайки все по-ясно какви са последиците за нашето здраве и застрашената околна среда, всички производители в множество сфери се стремят да модифицират продукцията си в унисон с целите на човечеството. А именно, да постигнем равновесие в биосистемите по цялата планета.

Относно колите

Най-видно е, че цялата марка Jaguar ще стане изцяло електрическа в рамките на следващите четири години, според съобщение на компанията за пресата. В допълнение, марката ще започне да пуска изцяло електрически SUV модели Land Rover през 2024 г. Посочените срокове са изключително амбициозни, но също така и важни. Ако емблематичният автомобилен производител може да покаже, че трансформацията е възможна, това ще даде нужния тласък на цялата индустрия относно двигателите с вътрешно горене, преминавайки към по-екологични технологии.

Top Gear

Jaguar Land Rover далеч не е единствената компания, която сериозно инвестира в електрически превозни средства. Президентът на САЩ заяви, че иска да електрифицира целия федерален автомобилен парк, а General Motors планира да преобразува своя автопарк на електрически автомобили, камиони и джипове до 2035 година.

Ако всичко върви по план, дотогава Jaguar вече ще е готов с електрификацията си. Компанията си дава само четири години и ще бъде интересно да се види как се разгръща подобна идея.

Други опции

По-чистите превозни средства на Jaguar и Land Rover от бъдещето може да не се захранват само с електричество. Компанията също така разглежда технология за водородно гориво като възможно средство за захранване на автомобилите, предоставяйки множество пътища за усвояване на чистата енергия. Без съмнение това ще бъдат луксозни превозни средства, така че флота от електрически Ягуари няма да направи технологията на екосъобразните автомобили по-достъпна за обикновения човек. Въпреки това напредъкът ни гарантира, че с разширяване мащабите на иновациите и навлизане на все по-масово производство не сме далеч от деня, в който всички ние ще имаме възможност да се възползваме от електрическите превозни средства.