Бъдещето на Samsung може да бъде сгъваемо

Samsung работи върху телефон с двойно сгъване, за да добави поредния иновативен модел към своята гама смартфони. Според предварителната информация телефонът ще се сгъва на три сегмента с помощта на две панти и може да бъде обявен официално още в края на тази година. Телефонът ще бъде трети вариант в сгъваемата гама на Samsung и ще се присъедини към Galaxy Z Fold и Z Flip. Двата последни модела се очаква да се появят в нови версии тази година.

Приложения и иновации

Дизайнът все още е в процес на финализиране, но екранът му може да има по-стандартно съотношение 16:9 или 18:9. Това значително ще улесни производителите на приложения.

Не за първи път ще станем свидетели на телефон с повече от едно сгъване. Прототипът на Xiaomi е сгънат в две точки, но Samsung е възприел подобен вариант, който наблюдаваме в Galaxy Fold дизайна. Сгъваемият Mate X2 на Huawei също използва подобен начин на оформяне, като този на Samsung. Предстои да разберем, кой как ще ни изненада и кой от кого преписва.

Сбогом на Note серията

Възможно е Samsung да представи нов тип сгъваеми телефони, за да улесни потребителите си в преход към форм-фактора. Фирмата споделя, че тази година може да пропусне издаването на нов Galaxy Note вариант, но не се издава причината.

Вече е ставало дума за рационализиране на предлаганите от компанията телефони и за глобалния недостиг на чипове. Възможно е корейският гигант да изпита потребителите относно това, до колко ще се нуждаят от по – голямата серия на известните устройства. Предоставяйки на клиентите три сгъваеми опции, Samsung се опитва да улесни избора им според техните нужди.

Вероятно сбогуването с познатия модел ще зависи от това дали производителят ще успее да се ориентира в недостига на чипове, който засяга цялата индустрия. Сгъваемите телефони са по-трудни за производство от стандартните смартфони и ако Samsung не успее да получи чиповете, от които се нуждае, това може да върне компанията крачка назад. И все пак е вълнуващо да разберем, че работи върху трети тип сгъваеми телефони. Това идва да покаже, че компанията възприема форм-фактора като част от бъдещето.