CES 2021 могат дори да ви налеят чаша вино

Един от двата нови роботи на Samsung ще бъде на разположение в САЩ още тази година. Той се разглежда като устройство за домашно наблюдение. Bot Handy на Samsung може да постави мръсните съдове в съдомиялна машина или да налее чаша вино. Компанията показа на своята виртуална пресконференция три нови бота, които помагат да се местят предмети в къщата и да действат като лични асистенти. И един от тях е интелигентен вакуум, който действа и като камера за сигурност. Той ще бъде достъпен в САЩ през първата половина на годината.

За разлика от предишните пресконференции на CES, събитието на Samsung беше фокусирано върху иновативната технология, отколкото изброяване на десетки нови продукти. Това включва AI за всички джаджи на Samsung, независимо дали технологията е очевидна за потребителите или работи във фонов режим. Ръководителят на разработки за компанията беше домакин на пресконференцията вместо изпълнителния директор на електронния бизнес.

Динамичното ежедневие

Светът се променя мълниеносно и много от нас са изправени пред нова реалност. Наред с други неща, нашият дом придобива все по-голямо значение. Иновациите са предназначени да осигурят по-лични и интуитивни преживявания, които изразяват личността. Всяка технология от следващо поколение. AI като основен фактор е определящ за нашето по-добро ежедневие.

Подобно на почти всички големи технологични компании, Samsung прави голям скок в използването на изкуствен интелект. Технологията, която дава на устройствата известна способност да действат самостоятелно, се разглежда като следващата голяма компютърна вълна. Това е начинът, по който ще взаимодействаме с нашите джаджи в бъдеще. Вместо да плъзгаме по екраните на нашите телефони, ще комуникираме с нашите устройства в домовете и офисите. AI обещава да се досети какво искате, преди дори да попитате, въпреки че повечето интелигентни асистенти все още не са толкова умни.

Вместо да постави гласовия асистент Bixby на челно място в своята технология, през последните няколко години Samsung използва AI за своите продукти. Компанията разполага с перални машини, които оптимизират използването на вода, камери за смартфони, които подобряват снимките и видеоклиповете, телевизори, които могат да увеличат HD съдържанието до 8K резолюция. Но Samsung също така разработва роботи.

Вашият личен асистент

AI има за цел да бъде все по-персонализиран и предсказуем. Основна част от продуктите и услугите, на които се наслаждавате се трансформират чрез AI технология. Това включва робот-вакуум JetBot AI Plus, робот за личен асистент Bot Care и робот Bot Handy, които могат да почистват бъркотията и да преместват вещите в дома ви.

На CES 2019 Samsung показа четири различни вида роботи за потребителите. Това включваше своя Bot Air за пречистване на въздуха, Bot Care за мониторинг на здравето, Bot Retail за ресторанти и магазини и GEMS в помощ на хората за справяне с проблеми с мобилността. По това време гигантът заяви, че роботите са на ниво изследвания. Не разполагаме с график, кога ще бъдат реализирани на пазара.

На миналогодишната CES компанията представи Бали – спътник в живота. Малкият, яркожълт, търкалящ се робот последва изпълнителния директор около основната сцена и отговори на командите му. Бали ви разбира, подкрепя и реагира на вашите нужди, за да бъде активно полезен в къщата, каза Samsung. Подобно на другите футуристични роботи и той не разполага с дата на пускане.