Иновацията позволява да предавате игри от Xbox One на вашия iPhone или iPad

Актуализацията за приложението Xbox на Microsoft относно iOS и iPadOS вече е факт. Това ще позволява на собствениците на Xbox One да прехвърлят игри на своите устройства. В App Store е налична новата добавка, която включва функция за дистанционно възпроизвеждане. Идеята е да дава възможност на собствениците на конзолата да прехвърлят своите игри към желаното от тях устройство.

Дистанционното възпроизвеждане е различно от услугата xCloud на Microsoft, която служи за поточно предаване на игри директно от сървъри, вместо от вашата собствена конзола Xbox One. Тази функция се свързва само с вашата конзола, но не и с xCloud. Наподобява опцията на PS4 за дистанционно възпроизвеждане на Sony, която се предлага на Android и iOS.

За кого ще работи

Въпреки че това приложение ще поддържа Xbox One и Xbox Series X / S игри, по-старите Xbox 360 и оригиналните Xbox игри няма да могат да се предават дистанционно към устройства с Android или iOS / iPadOS. Също така ще се поддържа възможността за достъп до конзола на Xbox през Wi-Fi, LTE или 5G връзка.

Приложението Xbox ще ви позволи да поемете контрола върху домашната си конзола. Възможно е да я стартирате дистанционно, когато сте извън дома. Xbox ще се стартира без звук и светлина, а когато прекъснете връзката, той ще влезе в режим на готовност след кратък период на бездействие.

Други новости

Android неотдавна реализира ново приложение за Xbox. Актуализираната версия за iPhone включва същия нов дизайн и функции. То също така допълва новите конзоли Xbox Series X и Series S, позволявайки на играчите бързо да изтеглят или споделят клипове за игри и екранни снимки. Можете дори да управлявате конзолното пространство и да изтривате игри от приложението.

Новата екстра е много по-бърза от предишната версия за iOS и дизайнът съвпада с модернизираното табло и потребителския интерфейс на Xbox като цяло. Тази нова визия е допълнителна подготовка за новите конзоли, с които очакваме да ни зарадва Microsoft.

За съжаление актуализираното приложение на Microsoft за Xbox не променя ситуацията с xCloud. Във връзка с някои от последните изисквания, Microsoft ще трябва да продаде индивидуално стотици игри като отделни приложения, използвайки технологията си за стрийминг. Тук едва ли новите правила на Apple ще зарадват потребителите.