Помните ли Remix OS — версията на Android, която вървеше на USB флаш памет и можеше да превърне старият ви лаптоп или компютър в десктоп Android устройство? Е, компанията, която стои зад проекта ни показа новата си разработка, наречена Remix Singularity.

С Remix Singularity създателите от Jide ще се опитат да превърнат Android смартфонът ви в десктоп машина за вашите компютърни нужди. ROM файлът за операционната система ще е безплатен и ще може да бъде свален от сайта им, след което зареден на произволно Android устройство. Оттам можете да го ползвате като смартфон (с почти стоков Android), или да го свържете с USB към монитор или телевизор, за да се гмурнете в десктоп преживяването.

Remix Singularity прилича много на предшественика си Remix OS — със Start меню, таскбар, файлов мениджър, мултитаскинг и т.н. Разликата е, че всичко това идва от смартфона ви и не трябва да носите допълнително устройство със себе си.

remix-singularity-os-android-desktop

Jide смятат да пуснат Remix Singularity след средата на 2017 година, напълно безплатно. Въпросът обаче остава дали операционната им система ще бъде успешна… Все пак ползването ѝ ще изисква нейният ROM файл да бъде инсталиран на устройството на потребителя от него самия. За обикновения потребител това не е лека задача, да не говорим че при гаранционни джаджи, тяхната гаранция ще отпадне.

За това пък Jide се надяват да сключат партньорства с различни производители, които да започнат да поддържат Remix Singularity така да се каже out-of-the-box — ето това вече ще е жестоко!

за подобна функционалност се спекулира при бъдещия Samsung Galaxy S8. Microsoft пък представиха Continuum още през 2015 година, когато все още смартфоните бяха в техния пазарен каталог.