Той има за цел да опрости началната ви страница

Netflix тества голям редизайн на началната страница на своето телевизионно приложение. Новият облик заменя статичните плочки, съдържащи предаванията и филмите, които искате да гледате, с кутии, които се разширяват веднага щом вашето дистанционно се позиционира върху тях.

Това е промяна в начина, по който работи съществуващата начална страница на Netflix. В момента та извежда трейлър на заглавие и друга информация в най-горната част на интерфейса, когато превъртите върху нея. Новият дизайн, от друга страна, консолидира нещата. Той прави цялата информация много по-забележима.

Как работи?

Задръжте курсора на мишката върху телевизионно предаване или филм достатъчно дълго и Netflix ще започне да възпроизвежда кратък преглед директно в плочката. Под полето ще намерите цялата информация за дадено заглавие, включително резюме, година на издаване, брой епизодите и не на последно място неговия жанр.

Често хората да правят гимнастика с очите си, докато сканират домашното изживяване. Те трябва да разполагат с улеснени възможности, за да разберат дали дадено заглавие е подходящо за тях.

Без меню

Това не е единственото нещо, което Netflix променя във външния си вид. Опресняването премахва менюто, което изскача от лявата страна на началната страница и го заменя с по-опростена селекция от опции в горната част на екрана ви: търсене, начало, предавания, филми и My Netflix. За щастие, няма да се налага да превъртате до самия връх на Netflix, само за да стигнете до новото меню. Може просто да натиснете бутона за връщане назад на вашето дистанционно.

Новото меню намалява някои от опциите, налични преди това, включително разделите „Категории“, „Нови и популярни“ и „Моят списък“. Тук е добавят My Netflix, разделът, който Netflix пусна за първи път в мобилното си приложение миналата година. Той предлага препоръки за съдържание и бърз достъп до заглавия, които наскоро сте гледали или запазили. Все още имате достъп до „Категории“ от раздела за търсене.

Компанията ще тества новата начална страница сред малка група абонати, използващи смарт телевизори и други стрийминг устройства. Иновацията може да се разшири до повече членове, ако проработи успешно.

Сподели
Предишна страницаЛещи за нощно виждане
Следваща страницаУмен антибиотик може да убие смъртоносни бактерии
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.