В Япония има много автомати за напитки, но само един е направен изцяло от картон

Почти във всяка японска офис сграда (както и по целия свят) ще намерите автомат, който служи като оазис за освежаване. Често служителите го използват като удобно извинение, за да станат и да се поразтъпчат. Когато седите на бюрото си твърде дълго се нуждаете от промяна на пейзажа. Това понякога помага да опресните мислите си.

Японска иновация

Предприемчива компания със седалище в град Хигаши Кагава на префектурата Кагава, е разположила автомат, различен от всеки друг. Той е направен от картон. Машината е в стандартен размер и може да бъде снабдена с дузина различни видове напитки. Почти не отстъпва на това, което сме свикнали да използваме. Без притеснение може да поставите монета в слота и да натиснете бутона за кафе.

Сложно устройство или елементарен подход

Ако разгледаме по-подробно вътрешната част на машината, ще видим мрежа от тежки гумени ленти и сложни заключващи раздели, където са запасите от напитки. Служителите на Hacomo не само използват машината, но я сглобяват. Това е така, защото компанията е производител на различни видове изделия от картон.

Този автомат е най – новото им изобретение. Оказва се, че въпреки материалите от които е изработен, той е напълно функционален. Отделен остава въпроса за самосъзнанието и честността на потребителите, които могат да получат напитка и без да поставят монета. Проникването в машината също не представлява никаква трудност дори и за деца. Това поставя дилемата, до колко е удачно да се използват масово подобни иновативни творения.

Пестене на енергия

Тъй като не използва електричество, автоматът не може да поддържа напитките студени или горещи. По тази причина всичко е обозначено като хладко. Hacomo понастоящем не предлага пълния комплект автомати за продажба. Все пак изобретението по същество представлява уголемена версия на по-малкия дизайн, който предлага само три напитки. Можете да го поръчате от Amazon за около US $ 9.25.

Някои от другите творчески комплекти на Hacomo, включват картонени игри с кранове или машини за кафе с капсули Gacha. Едно е сигурно! Подобни творения могат да се окажат изключително подходящи за пестене на енергия и щадене на околната среда. Но, до колко ще се разпространят в световен мащаб и от чие благоразположение ще зависят си остават неразрешими дилеми.