Помните ли когато преди няколко седмици ви разказахме, че следващата нова функционалност в Messenger ще е под формата на реакции, които можете да оставяте към всяко едно съобщение? Е, тези реакции (една от които е и пръст надолу, или един своеобразен dislike) най-накрая идват със следващия ъпдейт за чат приложението на Facebook.

Социалната мрежа обяви промените в блог пост, в който обясни начина, по който те ще работят, както и още някои новости. Всеки ще може да оставя т.нар. reactions за съобщения в чата, като в груповите чатове те ще са видими за всички.

Освен това обаче, Messenger се сдобива и с нещо ново — споменавания на други потребители посредством „@“. Тази функционалност е част от основното Facebook приложение от години, но ето че вече ще може да се ползва и в чата. Това, разбира се, ще върши работа в групови чатове, когато искате да привлечете вниманието на определен потребител — когато го споменете, той ще получи нотификация, отвеждаща до съответното съобщение.

Новостите се очакват със следващия ъпдейт на Facebook Messenger за Android и iOS. Това предполага, че повечето потребители ще го видят до няколко дни.