Приложенията за откриване на събития са „последната мания“ в мобилния свят, а новият български играч Clusterize възнамерява съвсем скоро да влезе в надпреварата. Clusterize ви помага да откриете най-интересните събития наблизо – особено тези, които близките ви приятели планират да посетят.

Clusterize се отличава от останалите приложения с това, че автоматизирано категоризира събития от Facebook, за да покаже на потребителите си само това, което ги интересува; без значение дали става въпрос за партито довечера, петъчния семинар или нощта на музеите през уикенда. За целта, Clusterize работи с изкуствен интелект, който се самообучава с всяко взаимодействие на потребителите с приложението.

[cquote]Clusterize използва Faceboook, за да ви изкара навън с истинските ви приятели[/cquote]

„Поканите за събития в социалните мрежи отдавна се превърнаха в спам, вместо полезна информация какво да правите довечера“, коментира пред Smart News основателят на проекта Георги Стоянов. „Facebook предполага, че когато някой от приятелите ви покани някъде, това вече е достатъчно релевантно за вас. Но това не винаги е случаят, когато имате повече от стотина приятели в мрежата“, добави той.

Clusterize работи с Facebook логин. Потребителите му могат да разглеждат публичните събития в града си по категории като партита, бизнес и образование, като могат дори да търсят събития, които се случват в близост до настоящата им локация. За всяко събитие се показват дата, начален час, час на приключване, присъстващи и организаторите.

Clusterize

Приложението се разработва от четирима българи, получили финансиране от местния инвестиционен фонд Launchub. Голямата цел на Георги Стоянов и екипа му е да разпространят приложението глобално, за да се превърне в „инструмента, който хората ползват, за да се съберат с приятелите си на най-вълнуващите места“. В момента Clusterize е в затворен бета тест с избрани потребители от САЩ, Западна Европа и България, като планът е да стане публично достъпен за безплатно сваляне до края на този месец.

Научи повече →

1 коментар

Comments are closed.