RGB и гласова проекция ще засилят безопасността без да възпрепятстват комуникацията

Razer твърди, че е направил най-умната маска в света. Новият респиратор N95 за многократна употреба, наречен Project Hazel е концептуален дизайн с лъскава външна обвивка. Маската е изработена от водоустойчива и устойчива на надрасквания рециклирана пластмаса, която е прозрачна. Това позволява четене на устните и виждане на лицеви сигнали, когато разговаряте с хора.

Понастоящем няма приложена цена или дата на пускане. Razer се позовава на Project Hazel като хирургически инструмент N95, но все още не е спечелил нито едно от необходимите одобрения и сертификати от Администрацията по храните и лекарствата, Центровете за контрол и превенция на заболяванията или Администрацията по безопасност и здраве при работа. Иноваторите работят с екип от медицински експерти и учени, които помагат за разработването на маската.

Какво ни предлага новата маска

Основните характеристики на тази маска се крият в двете й кръгови зони, които обграждат устата ви. Те се използват за вентилация, придавайки на устройството почти футуристичния вид на противогаз. Project Hazel ще използва активни дискови вентилатори, филтриращ вдишания въздух, както и CO2, който се издишва. Компанията добавя, че ще бъде сертифицирана за филтриране на 95% от въздушните частици, включително вируса COVID-19 и други често срещани патогени.

Тези вентилатори са подвижни и акумулаторни, въпреки че Razer все още уточнява детайлите по два много важни фактора: колко дълго ще бъдат ефективни и как маската ще предупреждава, когато дойде време за нова. Дълголетието на вентилаторите все още се тества и когато филтрите трябва да бъдат подменени, Razer предвижда потребителите да бъдат уведомявани чрез придружаващо мобилно приложение.

Безпроблемна комуникация

Микрофоните и усилвателите, вградени във вентилаторите, ще проектират гласа ви през маската, така че няма да се притеснявате, че звучите приглушено. Компанията работи със звукорежисьори, за да намери баланс по отношение на това, колко силни трябва да бъдат високоговорителите за целите на достъпността.

Project Hazel ще е удобна въпреки всички технологии, които притежава. Маската е уплътнена около носа и брадичката. Снабдена е със силиконов предпазител и използва регулируеми ушни бримки, така че повечето хора ще могат да намерят подходящото прилягане.

Това не би бил модерен Razer продукт, ако не поддържа Chroma RGB светодиоди. Всеки от пръстените на респиратора може да свети в избрания от вас цвят. Когато е тъмно, набор от светодиоди ще се активират автоматично, за да осветяват устата ви, така че другите да могат да ви видят когато говорите. Трудно е да се каже, колко ефективни ще бъдат тези екстри при пълно осветяване, но въпреки това те могат да бъдат полезни. Всяка маска може да включва кейс за зареждане, който я стерилизира с ултравиолетова светлина, когато не се използва, въпреки че това все още е на етап концепция.