Roborock

Най-новата прахосмукачка робот на Roborock – S7, е вече факт. Със събраната информация от мнения на потребители и експлоатация в реални условия, компанията производител нанесе чувствителни промени върху последния си модел, качвайки го с една стъпка нагоре към съвършенството.

Какво ново?

Най-голямата промяна у S7 е неговата система за миене. Тя се нарича Sonic Mopping и се отличава с вибриращата си глава, чиято честота е 50Hz или до 3000 движения в минута. Край на влаченето на мократа кърпа по пода – със S7 ще почиствате по-добре, отколкото на ръка. Тази система е подходяща както за твърди подове, така и за мозаечни или теракот, където мръсотията има навика да се събира във фугите. Sonic Mopping е отлично решение за засъхнали петна и трудни за почистване повърхности, като порести повърхности, релефни участъци и подобни.

Светкавичната реакция на сензорите улавя кога роботът се намира върху килим, за да изпратят команда, чрез която мопът автоматично се повдига на 5 мм височина. Така по килима Ви няма да остават мокри петна. S7 повдига мопа си и когато свърши с мокрото почистване, за да не оставя следи по чистия под. Същото се случва и когато отиде на докинг станцията да се зареди.

Друга съществена промяна е, че инженерите са премахнали камерите, с които предишния модел, S6, навигираше. Почитателите на продукта дискутират причината за това решение. Някои от потребителите не одобряват камерите и ги считат за заплаха за личния си живот, въпреки че от компанията бяха категорични – записите се трият и се ползват единствено за подобряване на картата за почистване. S7 засега работи с LiDAR PreciSense навигационна система.

Усъвършенствана станция за зареждане

Вече все повече роботи прахосмукачки се появяват на пазара със самопочистваща се станция за зареждане. Тази на S7 е все още на проектно ниво и се очаква да излезе на пазара през 2021-ва година, заради което някои от детайлите засега не са ни известни. Например, каква ще е вместимостта на торбичката за мръсотия и дали това е финалния дизайн на модела. Компанията производител подчертава, че има вероятност да настъпят промени и потребителите се надяват да са в положителна светлина. Знаем едно със сигурност – S7 ще се предлага в два цвята – традиционно бяло и смолисто черно.

Сухо почистване

За основното почистване отговаря обновената и подобрена основна четка. Влакната са напълни премахнати и вместо тях са поставени леко извити, изтънени грайфери за дълбоко почистване. Дизайнът и гъвкавата гума правят четката още по-добра срещу заплитанията. Самата четка е леко снишена, спрямо оста си, за да е по-близо до пода. Вместимостта на контейнера за прах е 470 мл. – напълно достатъчно за средноголеми и големи апартаменти. Силата на засмукване достига 2500Pa при своя Hyper Force режим за килими. Филтърът за прах улавя невидими за окото прашинки и власинки и може да се мие с вода.

Мокро почистване

Мопът е изграден от висококачествена материя, способна да задържа в себе си голямо количество мръсотия. Вместимостта на контейнера за мокро почистване е 300 мл., които се разпределят равномерно чрез електронна система за капкоподаване. Мопът се пере на ръка или в пералния.

Други характеристики

Батерията на S7 е 5200 mAh, която, според производителя, е способна да издържи цели три часа, стига да настроите робота на тих режим с минимално капково подаване. Цялото управление на робота е центрирано около приложението му за телефон, откъдето имате достъп до картата за почистване. Така ще настройвате графици, ще чертаете ограничителни зони (отделни за сухо и мокро почистване), ще означавате предназначението на различните помещения и ще държите непрестанна връзка със своя робот.

Този и много други модели можете да разгледате тук : прахосмукачки роботи от Robosector.eu

И не на последно място S7 има сертификат против надраскване за четката и колелата си. Алгоритмите му за почистване са адаптивни към предметите в дома Ви. Има и защита срещу деца.

Сподели
Предишна страницаMасивен 56-инчов дисплей Hyperscreen
Следваща страницаRazer създаде концептуална маска N95
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.