snapdragon

Qualcomm обяви 64-битова процесор Snapdragon 810 още през април, като плановете на компанията тогава бяха той да бъде пуснат през първата половина на 2015 г. Миналата седмица  ви съобщихме слуховете, според които Galaxy S6 и LG G4 ще се забавят, заради проблеми с чипа. Сега, компанията има официален отговор по случая.

ВИЖ ОЩЕ: UBER ЗАПОЧНА РАБОТА В СОФИЯ

Джон Карвил, старши директор на Връзки с обществеността в Qualcomm, заяви следното: „Мога да ви кажа, че всичко със Snapdragon 810 върви по план и ние очакваме устройствата с него да бъдат налични през първата половина на 2015 г.“.

Изминаха 8 месеца от обявяването на новия процесор, но компанията все още не може да каже точно кога ще го пусне – даденият времеви прозорец означава, че може да видим устройство със Snapdragon 810 между януари и юни. Липсата на конкретика означава, че има вероятност всичко да е готово към края на тези 6 месеца.

Това едва ли ще е спирачка за очаквания LG G4, който според слуховете ще бъде представен към средата на следващата година, но може да се окаже проблем за Galaxy S6, който обикновено се появява на технологичната сцена през пролетта. Можем само да се надяваме да няма забавяне и през 2015 г. да видим по план най-новите флагмани с 64-битовия процесор.