Снимка: Discovery Channel

През последния месец се вдигна много шум около специалното шоу на Discovery Channel Eaten Alive, в което 27-годишният Пол Росоли трябваше да бъде погълнат от анаконда. Какво се случи обаче? Провал. Това е.

Двучасовият епизод от неделя, 7 декември, показа подготовката на Росоли и екипа му за схватката и търсенето на подходяща змия. Откриха такава, разбира се, в лицето на 6-метрова анаконда. При срещата им обаче, животинката се уплашила и решила да избяга. И как иначе? Видяхте ли на какво прилича Росоли? За да бъде предпазен от зъбите на змията, силните й мускули, а също и стомашните й сокове, той е облечен в специален костюм. И аз не бих се хранил, ако в чинията ми стои пиле, облечено като Железния човек.

ВИЖ ОЩЕ: АСТРОЛОГИЯТА И ЗОДИИТЕ СРЕЩУ АСТРОНОМИЯТА

За да накара анакондата да го нападне, Росоли започва да я дразни и в крайна сметка тя решава да се отърве от него. Двучасовият специален епизод на Discovery обаче приключва, когато се появява нещо непредвидено. Натуралистът извиква екипа на помощ, защото усеща, че освен задушаващата прегръдка на змията, която му пречи да диша, пред него се изправя и сериозната възможност звярът да му счупи ръката от стискане. Наблюдателите го издърпват от там, като изненадващо, змията до тогава е успяла да лапне главата на Росоли. Отначало начинанието не изглеждаше невъзможно, тъй като анакондите са доста големи и нямат проблем с изяждането на цели ягуари, прасета, крокодили и какво ли още не. Обаче… явно някой не е преценил огромната сила на животното и живота на Росоли беше застрашен.

Цялата идея на продукцията от Discovery Channel и Пол Росоли е била да се повиши информираността за биоразнообразието около река Амазонка и тропическите гори – в частност анакондите. Да, обаче, ако змията беше погълнала главния герой, все ми се струва, че единственият начин да го извадят от стомаха й би бил да убият влечугото, а не това са искали да направят.

Както и да е, спестете си един час от гледането на целия епизод и вижте финалните няколко минути съспенс във видеото по-долу: