Преди известно време ви запознахме с Pocket – едно изключително удобно приложение, което ви позволява да запазвате най-интересните материали от интернет на едно място за четене по-късно. Е, днес имаме още нещо интересно покрай него и разработчиците му. Ако сте забелязали, от тази сутрин Pocket е с нов дизайн на уеб апликацията си.

Той има за цел да улесни работата ви с приложението и също така да го направи още по-интуитивно за използване на екрани с всякаква големина. Горе вдясно вече присъстват търсачка и всички необходими настройки на профила ви от едно падащо меню. От лявата страна пък имате странична лента, която ви дава бърз и лесен достъп до любимите ви неща, архив, както и възможност за показване само на определено съдържание.

Освен всичко това, разработчиците на Pocket днес обявиха и нови приходи от 7 милиона долара, които са получени от инвеститори. Между тях са New Enterprise Associates и фондът, основан от Ащън Къчър и Гай Осири, Sound Ventures. С тези нови финанси събраните средства от малката компания възлизат на 14,5 милиона долара, които според основателя Нейт Вейнър ще бъдат използвани главно за наемане на нови служители. В момента за Pocket работят само 15 човека.  Според данни на компанията те имат 17 милиона регистрирани потребители, които запазват за четене по 2 милиона страници на ден.

Плановете на Pocket са още по-големи, като основателите не споменават нищо засега. Можем да очакваме повече информация през идните месеци на тази година.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS