Новата електрическа четка Oral-B идва с AI, за да ви каже, когато не миете добре зъбите си

Oral-B пусна на пазара електрическата четка за зъби Genius X с цена от 220 долара. За нея фирмата казва, че използва AI, за да ви помогне да четкате по-добре. Не е изненадващо, че изкуственият интелект се намесва и в хигиената на устата. Все повече уреди работят с негова помощ и може би трябва да свикнем да е край нас във всеки аспект от ежедневието ни. Макар и да не сме мислили, че AI ще подпомага миенето на зъби, това е факт.

Предишен опит

Това не е първата подобна четка за зъби на Oral-B. През 2014 година, компанията пусна четка поддържаща Bluetooth свързване, която може да се програмира с помощта на зъболекар. Стартирането на линията на четки за зъби Genius се случи през 2016 година. По-ранните модели се нуждаеха от камерата на вашия смартфон, за да следят качественото изпълнение на процедурата. Това означаваше, че всеки път, когато миете зъбите си, трябва да позиционирате телефона си на огледалото в банята. Това едва ли е най – бързият и практичен метод за извършване на сутрешния или вечерния тоалет.

Умни приложения

Четката за зъби се свързва с приложение на вашия телефон чрез Bluetooth. Когато започнете да четкате, приложението ще изобрази таймер, за това колко дълго го правите и ще ви насочи как по-добре да го извършите следващия път. Това изглежда много удобно и практично.

Компанията казва, че четката за зъби използва сензори, за да определя, кога прилагате твърде много натиск или не четкате достатъчно дълго на определено място, след което изпраща данни в приложението. То приема тези данни и използва Genius X AI алгоритъм, за да ви каже къде трябва да четкате по-добре или да ви даде оценка за това колко добре сте измили зъбите си.

Други марки на пазара

Philips Sonicare и Kolibree от години предлагат четки за зъби, които изглежда работят подобно на Genius X. Kolibree дори превръща миенето в игра. Четката за зъби на Onvi излъчва кадри от вътрешността на устата ви. Недостатъкът тук е, че всички те са доста скъпи. Прилично достъпна опция е Kolibree, която се предлага за $ 149.99. Въпреки че последните си партнират с Colgate за производството на още по-евтина четка, която може да е ваша само за $ 99.95.

Някои хора вече са се възползвали от услугите на Genius X, а отзивите изглеждат положителни. Оказва се, че приложението проследява доста добре позицията на четката за зъби в устата. YouTube каналът също предлага клипче за преглед на Electric Teeth. 25-минутното представяне на четката за зъби може да ви убеди в предимствата й.