Много хора са се озовавали в подобна ситуация – създават си акаунт в PlayStation Network, но след известно време се чувстват дори неудобно от името, което са си избрали. Нямат обаче възможността да го променят. Единственото, което биха могли да направят, е да си създадат нов акаунт и да започнат „на чисто“. Губейки трофеите и приятелите, с които са се сдобили през това време.

Sony обаче взе решение да погледне по-сериозно на този проблем. Компанията ще стартира тестове на функционалност, според която всички ние ще можем да променим своето ID в PSN. Първоначално функцията ще бъде налична само за тест при определени потребители, преди да бъде пусната за всички.

Потребителите, които имат достъп до тестовата функция, са тези, които са били регистрирани за тест на предишни системни софтуерни бети на конзолата. Съобщава се, че първата смяна на геймърския ни псевдоним ще бъде безплатна. След това функцията ще се заплаща и ще бъде на стойност 9.99 долара. Или 4.99 долара, ако имате абонамент за PS Plus.

Ако сте сред оторизираните за това потребители, можете да промените името си в PSN чрез Settings менюто или чрез менюто на профила ви на вашия PS4. Ще имате възможността да изпишете и предишното си име в мрежата, за да могат вашите приятели да ви разпознаят. Това е избор, който ще трябва да направите – веднъж щом решите вашето старо ID да се изписва или не, това е окончателно решение. Тъй че внимавайте.

Друга „уловка“ е, че новата функционалност няма да бъде съвместима с всички игри, което на нас ни изглежда малко безмислено, честно казано. За да се показва новото ви ID, играната от вас игра трябва да е пусната в продажба не по-рано от 1 април 2018 година. Или да попада в категория „повечето от най-играните PS4 игри“, както го определят от Sony.

Тестовият период на функцията ще продължи до следващия месец, като тя би трябвало да е налична за всички юзъри в началото на 2019.