Наскоро корейският производител Samsung представи модела Galaxy A9, а междувременно шефът на мобилната дивизия на компания Ди Жей Кох открехна вратата и към устройството с кодово име Galaxy F, а именно – просволутият сгъваем смартфон на Samsung.

Попитан какво точно ще представлява Galaxy F, Кох отвърна, че в случая ще говорим за смартфон, който ще може да бъде ползван и като таблет – в зависимост от нуждите на потребителя във всеки един момент. Дизайнът му ще наподобява книга, а дисплеят ще бъде сгъван вертикално.

Когато е сгънат, Galaxy F ще може да се ползва с прикачен външен екран. Иначе самото устройство ще има два екрана – 7.3-инчов и 4.6-инчов. И двата дисплея ще бъдат OLED.

„Ако ще пускаме на пазара сгъваем смартфон, то той трябва да носи някаква стойност на потребителя. Ако усетя, че устройството не отговаря на моите стандарти, то аз не бих искал да пускаме подобен продукт на пазара“, цитиран бе Ди Жей Кох.

На този етап знаем, че Galaxy F ще се предлага на глобалния пазар, а дистрибуцията му няма да бъде ограничена в определен географски регион. Ди Жей Кох сподели, че е оптимист за бъдещето на модела, който е революционен в света на смартфоните.

„Пазарат за сгъваем смартфон е нишов. Очакваме той да се разшири в бъдеще“, сподели Кох.

Очаква се сгъваемият Galaxy F да бъде представен по време на конференцията Samsung Developers Conference, която ще се проведе между 7 и 8 ноември в Сан Франциско. Колкото до пускането на устройството на пазара, очаква се това да се случи догодина. Една от големите цели на корейците ще бъде да проследят реакцията на пазара и как потребителите ще реагират на иновационната технология, която ще им бъде предложена.

Един от големите конкуренти на Samsung – Huawei, също готви подобен вид сгъваем смартфон. Продължаваме да следим и техния напредък по отношение на този вид телефони.