Изненадваща нови споделят днес от Android Authority — последната версия на мобилната операционна система от Google, която не се слави с много бързо разпространение, е на два пъти повече устройства, отколкото беше през февруари.

Според доклада на Google, двете версии на Nougat, Android 7.0 и Android 7.1, са на общо 2,8% от всички мобилни устройства с Android. За сравнение, през февруари тази цифра беше 1,2%.

android-7-nougat-distibution-march-2017

Разбира се, не е чак толкова невероятно, че разпространението на Android Nougat расте — все повече и повече устройства се появяват на пазара с директна поддръжка на Nougat, а множество по-стари джаджи биват ъпдейтнати (като например Galaxy S6).

От графиката се вижда и че Marshmallow също расте (от 30,7% през февруари, на 31,3% към момента). Скоро изглежда тази версия ще надмине своя предшественик Lollipop, който през март се намира на 32,5% от всички Android смартфони и таблети.

За нещастие продължаваме да виждаме как стари версии, като KitKat например, с които работят една пета от всички Android джаджи. Хубавото е, че още по-старите версии на операционната система бавно се стопяват.

А вие ползвате ли устройство с Android Nougat? Как е?