Новият V60 ThinQ 5G на LG показва стабилното развитие на компанията

LG е отново на пазара с третия по ред смартфон с два екрана. Ако случайно не сте запознати, вторият дисплей може да бъде отделен от основния телефон, когато искате да се лишите частично от тегло и обем. Впечатление правят многозадачните функции на LG с двоен екран. Сега компанията се завръща с най-новия си продукт, следващ тази идея. V60 ThinQ 5G надгражда вътрешността с процесор на Qualcomm, 5G покритие, подобрена камера с 8K видео и други. Тук отново ще откриете Hi-Fi жак за слушалки, който се превърна в отличителен белег на LG телефоните.

Достатъчни ли са два екрана и водещи спецификации, за запазване мобилния бизнес на LG?

За мобилен отдел, който продължава да се бори, V60 може би е начин за утвърждаване на вече изградените позиции. По отношение на дизайнерското изпълнение, новият телефон разполага с 6,8-инчов FHD (2460 x 1080) и OLED панел. Екранът има малък прорез, но е заобиколен от доста големи рамки. И на V60 ще откриете специален клавиш за бърз достъп до Google Assistant. Като цяло усещането е за телефон от V-серия. Цветовете са класическо синьо и стилно бяло. LG снабди устройството с алуминиеви ръбове и матово покритие, а разделението всъщност идва от USB-C порта, който изглежда малко особен, но все още се усеща добре в ръката ви.

Данни и спецификации

Вътре в телефона е мястото, където са забележителните ъпгрейди. V60 се захранва от чипсет Snapdragon 865 на Qualcomm и поддържа 5G свързаност. Той е оптимизиран за Sub-6 5G мрежи, но ще има и по – скъп модел, който ще е проектиран за ултра бързи скорости за прехвърляне на данни от милиметрова вълна. Получавате 128 GB вградена памет с опция за microSD разширение и 8 GB RAM. Успешно ще се ползвате от услугите на Wi-Fi 6. Батерията на V60 с 5000mAh позволява използването му с 30% по-дълго от G8x. Това е особено важно, при условие, че този телефон трябва да задейства вторичен дисплей.

Вторият екран перфектно съвпада с основния. Той е със същия размер и разделителна способност. Можете да позиционирате шарнира, както искате, превръщайки V60 в мини лаптоп. Само собствените приложения на LG обаче, могат да използват двата екрана едновременно. Но с V60, LG успя да се сдобие с приложения на Google, като Google Photos, Google Maps, YouTube и др. Тук те работят в режим широк изглед, който обхваща и двата дисплея наведнъж. Когато телефонът се държи вертикално приложенията буквално се простират на двата дисплея с голям разрез в средата. Но преминаването към пейзажен режим ви позволява да използвате един дисплей, като клавиатура на цял екран, което може да ви помогне да отговорите на имейлите си малко по-бързо и с по-малко печатни грешки.

Кои приложения ще работят успешно?

Настройката на Dual Screen на V60 все още е най-подходяща за многозадачност с различни приложения на всяко едно от тях. Това остава най-добрият команден център за драйвери на Uber / Lyft. Можете да гледате видеоклипове на един екран, докато изпращате съобщения или превъртате Instagram на другия. А когато играете игри, използването на допълнителния дисплей като геймпад позволява да персонализирате всички бутони. LG обаче не успяха да решат окончателно въпросителните. Вторият екран все още получава собствено стартиране, което може да се окаже досадно при управление на телефона. Калъфът с двоен екран предлага малък външен отвор, който ще ви показва времето и известията.

Звездата на всеки телефон на LG е utBut. Независимо с колко екрана разполага. Устройствата на компанията са изградили репутация на мощни инструменти за създаване на съдържание, предлагащи повече ръчен контрол от конкурентите на Android. Това важи с пълна сила при запис на видео. V60 има двойни задни камери. Третата леща е сензор за дълбочина на изображението.

Тук ще се наслаждаваме на по-голям с 1 / 1,7-инчов сензор за основната 64-мегапикселова f / 1.8 камера, който е наравно (поне по размер) с последните телефони на Huawei. При слаба осветеност камерата използва пиксел за създаване на 16MP изображения и подпомагане на борбата с шума. Все още има 13-мегапикселова ултра широка камера, която осигурява 117-градусово зрително поле.

V60 ще ви задоволи с най-добрите видеоклипове от всеки LG телефон досега, тъй като може да заснема записи с резолюция 8K. Телефонът включва четири микрофона намиращи се от всяка една страна на апарата, което му позволява да произвежда 3D аудио заедно с вашите видео клипове. Има нова функция наречена „bokeh“, която коригира звука, за да подчертае гласовете, а забавният ASMR режим от G8x отново се връща. В ръчен видео режим можете да настроите V60 да записва в HDR10 за по-живи цветове.

LG не са се отказали да предоставят на клиентите си първокласно аудио. 32-битовият Hi-Fi DAC за кабелни слушалки все още присъства, а V60 има балансирани стерео високоговорители, с което другите флагмани не се гордеят. За да завършим списъка със спецификации, апаратът разполага със сензор за пръстови отпечатъци на дисплея, Qualcomm Quick Charge 4.0 (с безжично зареждане) и телефонът се доставя с Android 10.

За нетърпеливите клиенти

V60 ThinQ 5G има водещи данни в някак не толкова вдъхновяващ дизайн, но докато пристигне Surface Duo на Microsoft тази есен, няма много телефони, които да ви дадат удобството на двата екрана. Сгъваемите апарати изглеждат далеч по-футуристични, но също така са и по-крехки. Екстрата е, че можете да отделите този втори дисплей когато искате, и да се придържате към традиционния. Най-вероятно ще има повече вълнение около устройството на Microsoft. Но V60 наистина прави нещо изненадващо, за да привлече вниманието на потребителите. Феновете на компанията ще продължат да участват активно, но може би и други желаещи ще се влюбят. LG заяви, че се надява да направи своя мобилен бизнес по-доходоносен до 2021 г. чрез „уау фактор“.