xl_Nokia-Here-iOS-624-2

***От Nokia опровергаха информацията, че работата по версията на HERE за Windows Phone ще спре. От компанията гарантират, че приложението ще бъде съвместимо с бъдещите версии на операционната система. „Искаме да изясним, че ние сме ангажиани да предоставим страхотни продукти и потребителско изживяване за устройствата с Windows Phone. Ние ще продължим да поддържаме нашето приложение HERE, за да гарантираме, че то ще бъде съвместимо с бъдещи версии на Windows“.

Microsoft ще загуби едно от големите предимства на Windows Phone, стана ясно след изявление на Nokia, в което компанията каза, че ще спре да развива HERE Maps за Lumia устройствата. Безплатната навигационна услуга, която предлага работа и в офлайн режим наскоро беше пусната в Google Play Store и за кратко време вече милиони потребители са изтеглили приложението. Това не е толкова изненадващо, особено като се има предвид факта, че Google Maps не предлага съхранение на карти на държави или отделни региони на устройството.

ВИЖ ОЩЕ: МЪЖ СВАРИ СВОЯ IPHONE 6 В COCA COLA

Скоро и iOS потребителите ще се радват на услугата. Първоначално плановете на Nokia бяха да пусне приложението до края на годината, но компанията все още работи върху него. Чакането няма да е дълго, защото HERE Maps ще е наличнa за iPhone и iPad в началото на 2015 г.

„Сега развиваме приложения, които са базирани на реалния пазар.“, каза ръководителят на отдела за мобилно развите в Nokia. Microsoft ще продължи да плаща лицензиони такси на финландската компания за използването на HERE Maps на своите устройства, но ще продължи разработката му сама.