LG-Google-Nexus-5-Picture-10

Собствениците на Nexus 5 вече ще се радват и на Android 5.1. Това стана ясно, след като потребители съобщиха, че са получили OTA ъпдейта за своите устройства. Това не е чак толкова изненадващо, след като преди малко повече от седмица Google официално обяви, че новата версия на операционната система вече е налична и ще б515ъде пусната до устройствата поетапно.

Виж още: Бюджетният LG L90 с ъпдейт до Android Lollipop

Според изявлението на Google, ъпдейтът ще подобрява стабилността и производителността, като също така ще предлага и нови функции – поддръжка на повече от една SIM карта, HD Voice, защита на устройството (Device Protection) и други. Device Protection е Android аналогът на Activation Lock при Apple – ако изгубите телефона си, дори и крадецът да върне фабрични настройки, той няма да може да го използва. Чрез новата добавка към софтуера, за да бъде активирано устройството, трябва първо да въведете Google пощата си и своята парола. Иначе смартфонът е безполезен.

С новата актуализация се очаква подобрение на живота на батерията, по-бързо отваряне и работа на приложенията и изчистване на някои проблеми с „Okay Google“. Тези от вас, които притежават Nexus 5, трябва скоро да очакват новият ъпдейт да достигне и до тях. Той е с големина от 220.7MB, така че, както винаги, трябва да сте свързани към Wi-Fi, за да го изтеглите и инсталирате.