Facebook днес обявиха, че мобилното им чат приложение вече има 900 милиона потребителя. Messenger се радва на голяма популярност и гигантът иска да го превърне в най-използваната апликация за чат на света. За да улесни работата на потребителите с приложението, днес компанията пуска чрез ъпдейт нови функционалности за споделяне на вашия профил – кодове, линкове и потребителско име.

Тук говорим единствено за функции вътре в Messenger и за сега не се знае дали те ще работят в основното приложение на социалната мрежа.

Специалното потребителско име ще ви позволи да се откроите от други хора, които имат същото име като вас и по този начин ще станете по-лесни за откриване от хора, които не са ви добавили в приятели. Линковете са такива, които могат да бъдат споделяни навсякъде и при отваряне отвеждат директно към чат с вас. По-интересното са кодовете – те работят подобно QR код. Скрити са във дигитална фигура около вашата профилна снимка и при сканиране също отварят чат с вас и показват профила ви.

Ъпдейтът с новите функции в Messenger трябва да бъде наличен за всички Android и iOSпотребители в близките дни.