Flexible-OLED-Displays1

Tози месец LG разкри своите гъвкави OLED дисплеи, които могат да огъват много повече от съществуващите в момента на пазара. Компанията обяви, че тяхната разработка вече е готова, което означава, че те скоро могат да си проправят път до смартфони и таблети, като с това може да очакваме и изобилие от нови приложения.

Виж още: Преносим четец на мисли може да помогне на хиляди пациенти 

Flexible-OLED-Displays

Тези LG OLED гъвкави дисплеи са създадени изцяло от пластмаса, без стъкло, което да се счупи, осигурявайки повече безопасност. Те все още предлагат същата яркост, енергийна ефективност и възпроизвеждане на цветовете, които бихте очаквали от един дисплей на днешните смартфони или таблети. “Тези пластмасови панели имат радиус на огъване до 30 мм, като също така е елиминирана възможността от счупване при по-силен натиск, като това е основната причина LG да мине от стъкло на пластмаса”, е написано на сайта OLED Display.

Новият панел е с 60lm/W светлинна ефективност, със 75lm яркост, цветна температура – 3,000K и CRI над 85. Инженерни проби са на разположение на 250 долара за панел. Масовото производство на гъвкавите дисплеи е планирано да започне през юли 2015.