Предстои изграждането на летище за безпилотни летателни апарати в това число и автомобили

Urban Air Port ще изгради първия си транспортен възел Air-One за автономни безпилотни летателни апарати и електрически летящи автомобили до Ricoh Arena в Ковънтри, Великобритания. Футуристичното съоръжение ще стартира по-късно тази година. То ще поддържа технология за доставка на безпилотни летателни апарати и въздушни таксита. В крайна сметка ще превозва товари и хора през градовете.

Автомобилите се нуждаят от пътища. Самолетите от летища. eVTOL ще се нуждае от градски въздушни пристанища. Преди повече от 100 години се осъществи първият търговски полет в света, създавайки модерния свят. Urban Air Port ще подобри свързаността в нашите градове, ще повиши производителността и ще помогне на Обединеното кралство да поеме водещата роля в изцяло нова изчистена световна икономика. Летящите коли преди бяха само в нашата фантазия. Air-One ще реализира градския въздушен транспорт и ще разгърне нов свят за мобилност с нулеви емисии.

Защо Ковънтри? 

Компанията избра Ковънтри, като място за първия обект, тъй като е исторически центърът на Обединеното кралство за аерокосмическата и автомобилната индустрия. Регионът е населен с хора, чийто умения ще подпомагат бъдещите производства, когато градската въздушна мобилност стане масова. Освен това централизираното местоположение на града осигурява лесен достъп до повечето части на страната в рамките на четири часа.

Проектът спечели одобрението на правителството и получи безвъзмездна помощ от 1,2 милиона британски лири. Градът стана част от партньорство за градска въздушна мобилност с подкрепата на Обединеното кралство. Авиационната инфраструктура и система на Air-One ще позволи на следващото поколение автономни и електрически въздушни превозни средства да процъфтяват.

За здрава планета

Градското въздушно пристанище има потенциала да революционизира градовете по света, като ги направи по-свързани, по-чисти и ускори нашето зелено икономическо възстановяване. Новото летище с нулеви емисии е част от глобален стремеж за революция в градския транспорт. Самолетите ще могат да кацат и да се зареждат там, намалявайки замърсяването на въздуха, задръстванията и допринасяйки за бъдеще с нулеви въглеродни емисии.

Първоначално летището ще се използва за обучение на обществеността за новата технология. Базираният в Обединеното кралство разработчик на безпилотни самолети Malloy Aeronautics ще демонстрира използването на големи товарни летателни апарати, а Университетът в Ковънтри ще бъде домакин на демонстрации на самолети с вертикално излитане и кацане.

Безпилотната въздушна логистика в градска среда трябва да се слее с поддържащата инфраструктура, която е гъвкава и издръжлива, като хоства интелигентни операционни системи и модерни иновации. Air-One предоставя възможност за обслужване на множество транспортни изисквания в бъдеще. От облекчаване на бедствия до основни и ежедневни доставки за гражданите.

По света

Urban Air Port има за цел да инсталира над 200 подобни обекта по целия свят до 2025 г., така че летището в Ковънтри е първо от многото. Тези компактни летища могат лесно да бъдат демонтирани и отново сглобени, така че да се използват и за облекчаване на аварийни ситуации.

Амбициите на Urban Air Port се основават на прогнозите, че градската въздушна мобилност скоро може да струва 500 милиарда долара само в САЩ. Единственото нещо, което я задържа в момента, е липсата на инфраструктура. Други изчисления показват, че през следващите две десетилетия революцията за градска въздушна мобилност ще възлиза на близо 1 трилион британски лири.