Снимка: Acura

Днес имаме за вас още една интересна новина от North American International Auto Show в Детройт. Боговете на азиатските автомобили Honda и тяхната луксозна линия коли Acura най-накрая представиха дългоочаквания спортен звяр NSX.

ВИЖ ОЩЕ: GOOGLE ОСТАВЯ 940 МИЛИОНА ANDROID УСТРОЙСТВА УЯЗВИМИ НА ХАКЕРСКИ АТАКИ

Суперколата, която дебютира на пазара приблизително преди 25 години, преобръщайки представите на хората за спортен автомобил, има изцяло нов дизайн. Преди няколко години из новините се въртяха само концепции за тази Acura, но в Детройт преди ден финалният модел видя бял свят – в прекрасно червено. Новата Acura NSX е малко по-различна от концептуалния модел. Тя е почти 8 сантиметра по-дълга и 3 сантиметра по-широка. Подобрени спойлери и интериор са само част от нещата, които привличат окото.

Разбира се, говорим за хибрид – три електрически мотора и зверски 6-цилиндров двигател с битурбо. Какво повече да иска човек? Е, още няма официални данни за това колко ще може да изкара колата само на ток, или пък какъв е разходът й на бензин. За сметка на това знаем колко точно ще олекне джоба на някой, който реши да се сдобие с това бижу – цифрата, споделена от USA Today е 150 хиляди долара. Кога точно от Acura ще пуснат автомобила в продажба също не се знае, но след като говорим за финализиран модел, денят няма да е далеч.

Какво за производството? NSX ще се произвежда в Реймънд, щата Охайо в САЩ, където моделът е бил и тестван по-рано. Изработката очевидно ще е доста фина и внимателна, щом 100 души от персонала на компанията там специално ще следят всичко да минава като по конец.