Lenovo Vibe Xtension

Знам, че селфи е думата или нещото, което вече всеки от 4 до 84 години знае. За това и Lenovo Vibe Xtension Selfie Flash е нещото, което знам, че ще ви хареса. Може и да не си го купите, но определено ще се позабавлявате, ако гледате някой да го ползва. Целта му е само една – да направи вашите селфита още по-яки.

ВИЖ ОЩЕ: НОВИЯТ МОДЕЛ КАМЕРА NARRATIVE CLIP 2 БЕШЕ ПРЕДСТАВЕН НА CES 2015

Както знаете, предните камери нямат светкавици и това затруднява любителите на снимки да си щракнат поредния шедьовър от някое местенце, което не е много добре осветено. Някои телефони използват екрана, за да създадат малко допълнителна светлина пред лицето ни, но това не върши работа в повечето случаи. Тук Lenovo се намесва с това устройство, което притежава осем LED в кръгло метално тяло. Има стандартен 3.5мм жак, чрез който се поставя в телефона. Практически това не е светкавица, а постоянно осветление, като може да я ползвате и като помощна светлина за основната камера.

От компанията казват, че Lenovo Vibe Xtension Selfie Flash може да издържи до 100 селфита. На този етап работи почти с всички телефони, които се продават, но явно с iPhone нещо не се разбират много. Засега няма как да си купите тази джаджа, поне не и до пролетта. След това може би ще е налична само в сайта на Lenovo и вероято при някои търговци. Информация за цена в момента е известна и тя е около 29 долара. Е, това може и да промени селфитата завинаги, а може и да остане забравено на CES 2015.