Какво да очаквате от ASUS и следващите им смартфони от линията ZenFone? По-голям екран, Android 5.0 Lollipop и зверска камера. Това представиха вчера те на CES 2015 в Лас Вегас.

След миналогодишния дебют на ZenFone, втората версия на смартфона не е нищо кой знае какво – единствено леко подобрение, надграждащо своя предшественик. Android Lollipop е скрит от ексклузивния ASUS потребителски интерфейс ZenUI, който не изглежда лошо, но определено ще ви изглежда странно, ако не сте свикнали с него.

ВИЖ ОЩЕ: THE HIVE ПРЕДСТАВИ СВОЕТО УНИКАЛНО УСТРОЙСТВО AMPLICITY НА CES 2015

От друга страна, телефонът е голям, което е плюс за всички, които искат да усетят, че държат нещо в ръката си (а и се явява конкуренция на фаблетите от Samsung и Apple). Получавате 3000mAh батерия, 5.5-инчов екран с Full HD резолюция и 403ppi гъстота на пикселите. Черешката на тортата е всъщност пълнежа – 64-битов Intel Atom четириядрен процесор. Какво по-хубаво на цена около 200 долара?

От другата страна имаме ASUS ZenFone Zoom, който ще хвърли феновете на Nokia в размисли. Точно така – задната част на панела му изключително много прилича на този на Lumia 1020, с тази разлика, че камерата не е 41 мегапиксела. И двата апарата на ASUS са с 13MP камери, като разликата е в детайлите – при Zoom моделът тя е изградена от леща с 10 елемента, има 3-пъти оптично приближение и оптична стабилизация.

Като цяло телефоните, които тайванската компания представи вчера впечатляват. Изглеждат изключително елегантно, без големината им да се натрапва. Корпусите им не са прекалено дебели, но въпреки това предстои да разберем колко са удобни за работа. Единственото, което притеснява мен, а и другите, които са забелязали това – power бутонът се намира в горната страна на смартфона, което при 5.5-инчов дисплей е меко казано неприемливо. Вие какво мислите?

Вижте и няколко снимки:

asus-zenfone-zoom asus-zenfone-2-zenui asus-zenfone-2