chromecast_072513_1280

Възможностите на устройствата на Google за изпращане на мултимедийни видео файлове от смарт устройствата към телевизорите бяха много добре приети. За отрицателно време Google Chromecast се превърна в бестселър за световните търговци онлайн и офлайн, но неговите възможности досега бяха свързани основно с видео съдържанието. Google реши, че няма да пренебрегне меломаните, затова на CES обяви своята Cast поддръжка на аудио.

ВИЖ ОЩЕ: GOGORO ПРЕДСТАВИ СВОЯТА ИНОВАТИВНА ИДЕЯ НА CES 2015

Това позволява да използвате съвместимо Android, iOS или интернет приложение заедно с безжични говорители чрез тяхната технология. Пилотните услуги, за които първо се добави поддръжка, са Google Play Music, Pandora и Rdio. Самите аудио устройства автоматично се грижат за оптималното излъчване на съдържанието, така че няма нужда от допълнителни сложни команди.

Съвместими говорители ще бъдат налични през пролетта от Denon, LG и Sony. Google също обяви, че работи заедно със създатели на аудио процесори и системи, така че очакваме да се разшири гамата от Cast устройства. Новата функция може би е доста закъсняла, защото вече има няколко системи за безжична поточна музика, които работят добре със смарт устройствата. Googlе ще трябва да се докаже пред своите конкуренти, но сключените договори с производители могат да преобърнат везната в нейна полза.

http://www.youtube.com/watch?v=8q0yZomXuSw