От днес вече всички могат да се насладят на Premium функционалностите от Instapaper напълно безплатно. Компанията обяви в своя блог, че прави цялата услуга безплатна и налична за всички, така че ако абонаментът от 2,99 долара на месец до сега ви е била висока, вече няма нужда да го мислите.

Instapaper е приложение, което позволява да запазвате статии и текстови материали от интернет за по-късно четене, като ги съхранява във вашия акаунт, както и офлайн на устройството ви (било то Android или iOS такова, компютър и дори Kindle четец). Всъщност услугата силно наподобява Pocket, който е основния конкурент на Instapaper. Разликата обаче вече не е само в цената на Premium плана — някои от нещата, които от днес са безплатни при Instapaper, все още остават платени при Pocket.

Тези, които вече плащат за Instapaper Premium пък, ще получат парите за остатъка от абонамента си обратно.

Всъщност преди известно време Instapaper бяха придобити от Pinterest и това може би е основният довод за промяна в стратегията — след като те са собственост на голяма компания, може би могат да си позволят да не монетизират приложението си и така да привлекат повече потребители. За нови платени функционалности не се споменава нищо към този момент, така че ако искате да пробвате Instapaper, сега е момента.

Свали: Instapaper в Play Store / App Store