Instagram-300-million

Instagram обави, че вече има 300 милиона активни потребители, като 100 милиона от тях са се присъвдинили през последните девет месеца, а 70% от тях са извън САЩ. Забележителният брой любители на фотографията използва приложението редовно, което означава, че не става дума само за регистрирани потребители. Instagram дори задмина популярната социална мрежа Twitter, която е с 284 милиона активни потребители.

ВИЖ ОЩЕ: GOOGLE СПРЯ ПРОИЗВОДСТВОТО НА NEXUS 5

През последните 4 години Instagram стана изключително популярен, като към днешна дата се споделят около 70 милиона снимки и видеа всеки ден. „Това, което започна като една мечта на двама приятели, се превърна в глобална общност. Instagram е дом на креативност във всичките и форми, място, където можете да намерите всичко.“, казва главният изпълнителен директор Кевин Систром.

instagram-30m-chart1

Миналия месец компанията добави секциа People към Explore, която ще помага на потребителите да намерят по-интересни акаунти, които да последват. От Instagram също така обявиха, че от днес вече има въведение, желано от много потребители – профилите на известните личности и марки ще бъдат специално обозначени (ще е налично през следващите дни), което ще направи намирането им много по-лесно.

От Instagram също така съобщиха, че са деактивирали спамерските профили, те също така ще бъдат изтрити. Поради тази причина не трябва да се изненадвате, ако скоро забележите промяна в бройката на вашите последователи.