Instagram току-що удари нови висоти! 600 милиона месечни потребители… Какво ще кажете за това?

За сравнение, приложението беше с 500 милиона месечни потребители през юни, и със 300 милиона всекидневни потребители. Броя на всекидневно влизащите в Instagram не се е променил, но това определено е едно доста голямо число, като се има предвид, че приложението е вече на цели шест години. Освен това скоростта на нарастване на потребители се е увеличила. Само за 6 месеца от Instagram са се сдобили с 100 милиона потребители отгоре. А преди това отне на приложението 9 месеца за да скочи от 400 на 500 милиона месечно.

През тази половин година, най-голямата промяна за Instagram бяха така наречените „Истории“, които както знаете наподобяват ужасно много идеята на Snapchat. Да не споменаваме и за изпращането на „изчезващи“ снимки и видеа в „Direct“. Това определено привлече младата аудитория на Snapchat и очевидно тази идея, или кражба, както искате я наричайте, си е отплатила цената и то двойно.

Освен Историите, Instagram направиха и още няколко подобрения на приложението, като live видео и това, че вече можете да си маркирате постове на някои хора, и всички те да се събират в една ваша класация, нещо като „favorite“. Каквато и да е причината да правят всички тези нови неща, със сигурност ги правят по правилния начин.

Facebook продължава да върви с пълна сила. Освен Instagram, WhatsApp е с 1 милиард месечни потребители от февруари, Messenger също – от юли. А от септември месец, самият Facebook има над 1.79 милиарда потребители… На това му се казва успех!