Google-Translate

Google Translate е много ценен инструмент за всички, които пътуват и не знаят чужди езици, но и за тези, които имат нужда от бърз превод. Въпреки че е доста използан, Google Translate изостава в много отношения. Едно от нещата, които липсват е превод в реално време на текст, използвайки камерата на устройството.

World Lens е приложение, което предлага тази опция още от 2010 г., затова не е изненадващо, че по-рано тази година, през май, Google го купи и го направи безплатно. Word Lens стартира в iOS през 2010 г. и започна да се предлага за Android две години по-късно, а през 2013 г. стана налично и за Google Glass.

ВИЖ ОЩЕ: HTC HIMA (М9) МОЖЕ ДА ИМА ULTRA, ACE И WINDOWS PHONE ВЕРСИЯ

По всичко изглежда, че Google смята да въведе тази функционалност в официалното приложение на Google Translate. Това означава, че потребителите ще могат да насочат телефона си с включена камера към някакъв текст и да получат неговия превод в реално време – между английски и френски, немски, италиански, португалски, руски или испански език. Преводите мога да са от или на английски, като за момента той задължително трябва да е един от използвание езици (за пример, няма да може да превеждате от немски на френски и т.н.).

Друго интересно допълнение към следващия ъпдейт на Google Translate ще бъде автоматичното засичане на режим разговор. Това означава, че вместо да се налага ръчно да превключвате езиците по време на разговор, вие ще зададете двата използвани езика и тогава ще започнете да говорите. Приложението автоматично ще засече кой какъв език говори ще стартира превода. Това би трябвало да направи разговорът много по-лесен и естествен.

Все още няма информация кога ъпдейтът ще бъде пуснат, но колегите от Android Police казват, че новата функция вече е готова, така че актуализацията може да е налична съвсем скоро. Ще следим темата и ще ви информираме, когато има повече подробности.