Google въвежда „Continuous Scrolling“ при търсене от настолен компютър в Съединените Щати
Google въвежда „Continuous Scrolling“ при търсене от настолен компютър в Съединените Щати

Google обяви добавянето на нова функция „Continuous Scrolling“ към своята услуга за търсене на настолен компютър за търсения на английски език в САЩ. Тази функция е налична на мобилни устройства от известно време и позволява на потребителите лесно да навигират в резултатите от търсенето, без да се налага да кликват всеки път нова страница. Въпреки това е важно да се отбележи, че Continuous Scrolling ще продължава до шестата страница с резултати, където вече потребителя ще е нужно да клика на бутон „виж още“.

Тази актуализация се различава коренно от традиционния страничен подход на Google към резултатите от търсенето, при който потребителите трябваше да кликнат върху номера на страницата в долната част на страницата, за да видят повече резултати. Новата функция улеснява потребителите да преглеждат бързо резултатите от търсенето и може да осигури по-голяма видимост на сайтовете, които не се класират достатъчно добре в резултатите от търсене, за да се появят на първа страница.

Наскоро Google беше изправен пред критики относно качеството на своите резултати от търсене, което накара компанията да направи няколко промени, за да подобри своето изживяване при търсене, включително правене на резултатите от търсенето по-видими и добавяне на раздел „Дискусии и форуми“ за показване на резултати от платформи като Reddit и Quora .

В допълнение към подобряването на мобилното търсене, Google работи и върху подобряването на търсенето на настолни компютри. Компанията тества нова функция за директно показване в резултатите от търсене на графики от стоковите борси, криптовалутите, времето и много други.

Сподели
Предишна страницаTenda TX9 Pro (Ревю)
Следваща страницаGoogle стартира свой AI наречен Bard, съперник на ChatGPT
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.