Без расейване за водачите благодарение на новата умна джаджа

Google обяви нов клас помощни устройства за автомобилните водачи, които позволяват командване без взаимодействие със сензорни екрани. Така се намаляват успешно причините за расейване по време на шофиране. Anker Roav Bolt работи, както с iOS, така и с Android.

Лесен начин за употреба

Включва се в запалката за цигари на колата, от където идва и захранването. Приятният дизай и минимален профил на Anker Roav Bolt гарантира незабележимост и комфорт. Умното устройство представлява малко кръгло копче, което е снабдено с обичайните асистентски светлини и е съпроводено от шумопотискащи микрофони, които са готови да приемат вашите команди, изолирайки звуците от пътя.

Ако не желаете да използвате гласовите команди съответни за всяка операционна система, може да се възползвате от услугите на специално предназначен физически бутон с логото на Assistant за ръчно въвеждане.

Roav Bolt има два 12W USB порта за зареждане, както и 3.5мм жак за AUX изход за по-стари автомобили без Bluetooth. Дори и при увеличена музика обаче, вашият помощник ще е изцяло в състояние да ви чуе и различи ключовата дума, с която искате да зададете определена команда.

Гласовото разпознаване се извършва директно от аксесоара. Google оказва минимално въздействие върху живота на батерията в сдвоения телефон, което е сравнимо с това да се свърже с друг Bluetooth или високоговорител.

Това помощно устройство действа като посредник между озвучителната система на вашия автомобил и телефона ви. Когато потребителят пита за упътване, информация за трафика или иска да направи разговор, командата се поема от микрофоните на Roav Bolt. След това тя се обработва от телефона ви и се възпроизвежда чрез системата на високоговорителите на колата.

За какво да използвате помощника

Четири са основните области, в които може да използвате помощния аксесоар за автомобили:

• Навигация: команда като „Навигирай до дома“ ще работи заедно с приложението Google Карти на телефона ви, за да стартира упътване на екрана. Други опции за работа с приложението са: „Как е движението?“ или „Намиране на бензиностанция по пътя“.

• Комуникация: Асистентът позволява безопасно взаимодействие със съобщенията по време на шофиране. „Проактивното уведомяване“ ще позволи, чрез Roav Bolt, да изпраща съобщения до вашите контакти; да обяви кои съобщения са възможни да се прочетат в пълен текст. Асистентът е достатъчно интелигентен, за да контролира автоматично всички обаждания, без първо да е необходимо потвърждение.

Потребителите могат, разбира се, да отговарят устно и да инициират обаждания или нови съобщения. Когато се обаждате на някого през Roav Bolt, четирите светлини ще светнат зелено, за да забележите, че микрофонът е активен. Входящите известия могат да бъдат персонализирани на базата на приложение в настройките на Google Асистент.

• Развлечения: друга често срещана дейност в автомобилите е слушането на музика или подкасти. Потребителите могат да помолят Асистента да стартира песни, аудиокниги и други със стандартна команда „Play“. Всяко възпроизвеждане на звук ще бъде спряно, докато се издава гласова команда. Подобно на другите помощници на Google, Roav Bolt се споделя от всички в една кола. Това е бърз и удобен начин хората на задната седалка да променят песните и да регулират силата на звука.

• Направете всичко: последната област обхваща всичко останало – от командите за интелигентен дом, проверка на състоянието на вашите светлини или система за сигурност, както и да зададете напомняне, да добавяте списъци за пазаруване и да имате лесен достъп до дневния ред.

Помощни приложения

Изтеглянето на приложението Google Assistant от App Store ще позволи на потребителите да сдвоят Roav Bolt, но взаимодействието може да е по-бавно в сравнение с Android.

За производителите на Google и на аксесоари към устройството това е достъпен начин да получите по-добър асистент в превозни средства в сравнение със скъпите резервни части или закупуването на автомобил с вграден Android Auto.

Купувачите могат да получат интелигентен асистент, който да използват в колите си. Има помощници и под формата на други умни начини за комуникиране, като екрани, но Roav Bolt е известен предимно с употребата на глас. Той е предпочитан от потребители с по-малко опит при шофиране. В сравнение с използването на Assistant in Maps или приложението Android Auto, Roav Bolt осигурява по-интегриран опит. Можете да влезете в колата си, да поставите телефона навсякъде и след свързване с асистента да започнете да получавате необходимата помощ.

Продажбата на устройството стартира с приемливата цена от $ 49.99, което ще го направи достъпно за желаещите да се възползват от неговите услуги.