Facebook представи бутоните „Реакции“ в социалната мрежа преди около година. Разочароващото за много потребители тогава обаче беше, че между тях не присъстваше dislike бутон. Е, това ще се промени… до някъде. TechCrunch докладват, че компанията тества нова група бутони (единият от които — пръст надолу), които обаче няма да се появят като опции в News Feed, а на съвсем друго и неочаквано място — в Messenger.

Facebook потвърдиха тестовете на совата функционалност, споделяйки:

„Постоянно тестваме нови начини, чрез които да направим Messenger по-забавен и приятен. Това е малък тест, позволяващ на хората да споделят емотикона, която най-добре показва техните чувства към дадено съобщение.“

Снимка: TechCrunch
Снимка: TechCrunch

Ако някои от вас ползват Slack, ще познаят функционалността. Тя прилича много на реакциите в чатовете там — когато някой ви прати съобщение, можете да реагирате на него с емотикона. Възможностите изглежда са общо седем, като между тях има т.нар. thumbs-up и thumbs-down, наред с няколко други.

За сега реакциите в Messenger биват тествани с малка глупа потребители, така че не всички имат достъп до тях. Ако вие сте едни от тях, споделете какво мислите — ще са полезни ли тези емотикони, или само ще пречат на чата?