От днес тръгва най-новия ъпдейт за Facebook приложението, който ще донесе няколко нови функционалности на Facebook Live – стрийминг услугата от интернет гиганта. След като ъпдейтнат, вече всички потребители ще имат възможността да стриймват видео за своите близки и приятели.

Това не е всичко – във Facebook приложението вече ще има специален таб за видео, където ще бъдат поместени всички стриймове. Още по-удобното е, че ако огранизирате стрийм, то той може да не е достъпен до всички – можете да го пуснете само за включилите се в дадено събитие или група (по ваше желание).

Още повече – Facebook Live ще предлага коментари под видеата, които ще се показват в реално време, както и изразяване на емоции чрез познатите вече reaction бутони. Видеата ще могат да бъда преглеждани и по-късно, на запис – подобно на Periscope.

С бъдещи ъпдейти Facebook обещават възможността за прилагане на филтри към видеото, а зрителите ще могат дори и да рисуват драсканици по екрана. Ъпдейтът на Facebook за Android и iOS се изпраща поетапно и се очаква в следващите няколко седмици.