Ако наскоро сте се замисляли, че мина доста време откакто Facebook направиха последния редизайн на мобилното си приложение, не сте сами. Но не се притеснявайте — дойде моментът, в който компанията отново ще нанесе промени по Android и iOS апликацията си.

По-конкретно, в прессъобщението се споменава, че текущият редизайн е с цел по-удобно използване на приложението. На първо място това, което ще забележите след ъпдейт е, че синята лента в горната част на Facebook ще изчезне от почти всички страници. Всъщност тя ще остане видима само на началния екран и това е логично — все пак лентата придава традиционния Facebook вид.

Това обаче не е всичко. Другата по-лесно забележима промяна е формата на профилните снимки, най-вече в секциите за коментари под постове. Също както Twitter, и Facebook явно са решили, че кръгът е по-приятна форма от квадрата.

В допълнение, коментарите под постове вече ще стоят в сиви балончета и ще приличат повече на чат, отколкото на секция за коментари. Доколко това изглежда по-добре вече е въпрос на предпочитания и лично мнение.

Не на последно място, Facebook споменават, че променят и иконките за реакции и почти вкички бутони из мобилното приложение. Това също с цел по-удобно използване, разбира се.

Е, какво ще кажете? Харесва ли ви новия дизайн от това, което виждате на скрийншотите по-горе? Ъпдейт с него можете да очаквате на своето устройство в най-скоро време.