ES File Explorer

ES File Explorer

В последния си ъпдейт на операционната система Android , Google направи някои промени в начина за достъп на външни приложения до SD картата. В резултат на това, много от програмите загубиха възможността да четат и записват файлове на външната памет. ES File Explorer също беше засегната от промяната, но с последната си актуализация програмата вече си възвръща предишните възможности, поне за тези апарати, които имат рут.

ES File Explorer е прекрасно приложение, което предлага набор от инструменти за управление на файлове – създаване на папки, преместване и копиране на файловете, преименуване и дори архивиране и разархивиране. Функционалността му се простира и извън устройството – можете да получите достъп до облачни услуги като Google Drive, Dropbox и Box, използвайки същите инструменти. Интерфейсът му е приятен, организиран в табове и позволява също различни методи за съхранение, достъп и споделяне.

Екипът, който стои зад ES File Explorer е измислил начин да заобиколи досадното ограничение, наложено от Google, използвайки предимствата на администраторския достъп (root) до системните файлове. Новата версия 3.1.2 дава възможност за четене и записване на файлове на SD картата, но само за устройства, които притежават рут. Ако вашето е сред тях, можете да свалите новата версия на ES File Explorer от Google Play.

За съжаление рут достъпът за момента е единствената възможност да се осигури пълна функционалност на подобни приложения. Потребителите определено не са доволни от това, а може би Google също трябва да се замисли и поне до някъде да облекчи работата на разработчиците. След като официално придобиването на рут достъп се счита за намеса, която би могла да анулира гаранцията на устройството, редно ли е потребителите да бъдат принудени да го правят, за да могат да използват любимите си приложения? Използвате ли ES File Explorer и бяхте ли разочаровани след така дългоочаквания ъпдейт до Android 4.4 KitKat?