Новини от най-голямото международно изложение за потребителска електроника Consumer Electronic Show (CES), което се проведе в Лас Вегас

ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ДРОНОВЕ

DJI, световен лидер в цивилните безпилотни летателни апарати и технологии за въздушни изображения, продължава своята традиция да прави технологията достъпна за всички. Фирмата представи на CES нов мощен дистанционен контролер за дронове. На щанда си компанията изложи пълния си набор от потребителски дронове и преносими продукти.

Досега управлението на дронове на DJI обикновено означаваше използването на вашия смартфон, като екран. Сега имате по-добър вариант – Smart Controller с 5,5 инчов дисплей. Устройството за управление дава по-голям контрол върху полета на дрона, както и оглед на това, което дронът вижда в 1080p. Летенето на открито няма да е проблем, благодарение на оптимизирания дисплей, който остава видим и при директна слънчева светлина.

Смарт контролерът вече е на разположение. Работи и с по-новите модели дронове на фирмата, включително и Mavic 2. Има само една пречка: цената. Струва около половината от Mavic 2 Zoom и почти толкова, колкото и разумно висок клас смартфон. Всичко това има смисъл, ако сте запален ентусиаст или си изкарвате прехраната от въздушни кадри. В крайна сметка можете да се придържате към телефона си, ако не сте толкова посветени.

DOPPEL БИЕ С РИТЪМА НА ВАШЕТО СЪРЦЕ

Иновацията на име Doppel не само ще краси китката ви във формата на стилен часовник, а ще ви помогне да се отпуснете и релаксирате. Леката пулсираща вибрация способства съсредоточаването. Вместо да показва времето, проследява стъпките ви или да изпраща уведомления, както добре познатите ни Apple Watch и Google Wear OS, целта му е да ви успокои. Необходимо е да се носи от вътрешната страна на китката, изпращайки лека вибрация в същия ритъм като сърдечния.

Според Doppel, скоростта на вибрациите, която е по-бавна от сърдечната честота в покой, има за цел да ви помогне да се отпуснете, докато този, който надвишава сърдечния ритъм, е предназначен да ви активира и фокусира.

Естествено Doppel се синхронизира с вашия телефон през Bluetooth, а от там можете да настройвате

различни ритми за различни настроения

и да избирате измежду тях. Устройството е чувствително и на допир, за да можете да променяте ритъма и без използването на телефона.

MERCEDES-BENZ СЕ ОБЕДИНИ С NVIDIA

Mercedes и NVIDIA обединяват усилията си за изграждането на следващите поколения автономни автомобили.
От модулни микробуси до автономни автомобили и жестов контрол – Mercedes има някои големи амбиции за следващото поколение превозни средства. NVIDIA ще бъде в екипа, работещ за постигането на тази цел.

Изпълняващият вицепрезидент на Mercedes-Benz Саджад Хан и основателят и главен изпълнителен директор на NVIDIA Йенсен Хуанг разкриха на CES визията си за следващото поколение автомобили с изкуствен интелект: “Обединяваме се в ново партньорство, което ще създаде компютър, който определя бъдещето на изкуствения интелект и на мобилността”, заяви Хуанг.

Партньорството има за цел създаването на софтуер за една единствена система, която осигурява възможности за самостоятелно управление, което ще замени десетки по-малки процесори в настоящите автомобили.

Сподели
Предишна страницаНай-добрите игри на 2018 година
Следваща страницаИновация от Bose: Ще познаем ли своята кола?
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.