Лондончани ще могат да опитат първи футуристичния фризьорски салон на Amazon

Amazon вече преоткри пазаруването в супермаркети със своите магазини Go без каси. Там можете спокойно да се разходите и да пазарувате без да използвате количка или да чакате на каса. Сега гигантът за електронна търговия прилага новите си технологични умения и във фризьорството. Компанията е избрала Източен Лондон за дом на своя първи по рода си салон. Концептуален терен от 1500 квадратни метра, където клиентите могат да опитат виртуални цветове за коса с помощта на цветна лента с добавена реалност и да пазаруват подбрани продукти за красота с помощта на дисплеи и QR кодове.

Как работи

Технологията AR разчита на таблет, вграден в огледало, за да покаже на потребителите как биха изглеждали в редица различни нюанси на косата. Това изглежда подобно на функцията за грим в режим Live Live, представена от Amazon в мобилното приложение през 2019 г. Тя дава възможност на желаещите да експериментират с различни цветове на червилата. Междувременно иновативният начин за пазаруване използва новата технология на Amazon „научи и научи“, която позволява на клиентите да сочат към продукти на рафт, за да видят съответната информация, включително и видеоклипове на желаната марката, на придружаващ екран. След това ще могат да закупят артикулите, чрез сканиране на QR код.

Доброто, старо време

Освен интересния метод, салонът ще предлага традиционен стил на действие. Там ще работят професионалистите от Neville Hair and Beauty. Това е лондонски бутик, който обикновено таксува между 50 и 250 британски лири за разнообразни разкрасителни процедури за възрастни. В момента компанията изпробва концепцията върху своите служители и планира да я предостави на обществеността през следващите седмици.

Салонът на Amazon гони по петите първите магазини в Обединеното кралство, които предлагат същата технология без заплащане. Това са магазините Go, с три сайта на Amazon Fresh, които в момента работят в Лондон. Те са безкасови. Засега компанията споделя, че не планира да пуска допълнителни салони. Вместо това ще разглежда концепцията като тестово поле за нови технологии и витрина за своите продукти за красота.