world-aids-day-apple

Вчера редица приложения в App Store бяха ъпдейтнати по случай Световния ден за борба със СПИН на 1 декември. През следващите две седмици Apple ще дари всички приходи от тази кампания на организацията RED.

ВИЖ ОЩЕ: ЦЕРН ДАВА ДОСТЪП НА ВСИЧКИ ДО ДАННИТЕ ОТ ГОЛЕМИЯ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР

Американската компанията е отделила специална секция за тези приложения, за да могат потребителите да имат по-бърз и лесен достъп до тях, ако имат желание да се включат в даренията. Също така техните икони са в червен цвят. В Apps за RED с включени игри като Angry Birds, FIFA 15, Clash of Clans, Rayman: Fiesta Run, Cut the Rope 2, Farmville и много други.

До 7 декември всеки път, когато потребителите извършат покупка на някое от RED приложенията, 100% от събраната печалба ще отиде за Глобалния фонд за борба със СПИН. RED и световната здравна общност са достигнали повратна точка в борбата срещу СПИН в Африка. Заедно, те са все по-близо до постигането на първото родено без СПИН поколение през последните 30 години. Покупките, които правите по време на нашите празнични събития и чрез Apps за RED, могат да създадат трайно въздействие върху бъдещето на милиони, е написано на официалния сайт на компанията.

Apple също така ще дари част от приходите, събрани на 1 декември, за благотворителност. Повече информация може да намерите тук.