По-рано тази година Alienware представи Area-51m, последният му флагмански геймърски лаптоп, който включваше нов дизайн на марката Dell

Сега компанията ни изненада със същия дизайн на своите лаптопи m15 и m17, които са по-бързи и същевременно по-тънки, макар за съжаление без модулните компоненти на Area-51m.

Може би е най-добре да не мислите за Area-51m, като за „преносим компютър“, за разлика от лаптоп или истински мобилен компютър. Това е масивна машина, с тегло над 8,5 килограма и с размери 1,7 инча в най-дебелата точка. Той има два адаптера за захранване, които се различават по размер в зависимост от вътрешната конфигурация, но добавят поне още няколко килограма към общия пакет. Това не е компютърът, който можете просто да изключите и да пренесете от бюрото си. Преместването му от място на място е трудоемко всеки път и определено не е видът лаптоп, който ще използвате, докато пътувате.

Въпреки че Area-51m е далеч по-тежък и по-голям от повечето модерни лаптопи (за игри или не), той е по-лек от Alienware 17, който замества, благодарение на новото си шаси от магнезиева сплав.

Положителни качества

• Производителност на десктоп клас

• Много ефективна охладителна система

• Модернизирано CPU и GPU

Отрицателни черти

• Изисква два големи адаптера за захранване

• Преносим само в най-буквалния смисъл

• Изключително висока цена в сравнение с други игрални системи

ПОДОБРЕНИ ВАРИАНТИ

Новите лаптопи по същество приличат на намалени версии на флагманския модел. Имайте предвид, че те не са толкова тънки – това са все още лаптопи за игри на Alienware. Дори да са най-тънките, които компанията някога е произвеждала, те все още са доста големи машини.

Това е вторият редизайн на основната линия на лаптопите на Alienware за по-малко от година. Миналата есен беше представена версията m15, а сега дизайнът на m17 ще радва геймърите с промени, като нова клавиатура заедно с актуализирани спецификации включващи най-новите процесори на Intel от 9-то поколение и най-новите GTX и RTX графични процесори на Nvidia.

15-инчовите и 17-инчовите модели са почти идентични, с изключение на размера на екрана и опциите на дисплея: 15-инчовият модел ще предлага избор от 1080p на 60 Hz, 144 Hz или 240 Hz или 4 К 60 Hz OLED екран. Междувременно, 17-инчовият модел ще бъде само 60Hz или 144Hz 1080p (с опция 144Hz, включваща и eyetracking).

За разлика от Area-51m, който предлага безпрецедентно ниво на потребителски заменяеми части за лаптоп, каквито и спецификации да закупите, при новите модели m15 или m17, единствените заменяеми от потребителя части ще са SSD-тата. Ще трябва да планирате предварително, какво да избирате измежду CPU, GPU и RAM.

Актуализираните модели m15 и m17 ще бъдат на разположение след 11 юни, като и двата размера ще започнат от $ 1,499.