Слушалките са бъдещето при технологиите с изкуствен интелект

В надпреварата за интегриране на изкуствения интелект в нашето ежедневие, технологичните гиганти непрекъснато проучват нови начини да направят своя AI по-достъпен и интуитивен. Сега Meta, компанията майка на Facebook, взима надмощие в тази битка, като се опитва да създаде захранвани с изкуствен интелект слушалки. Те ще бъдат оборудвани с камери.

Meta разработва слушалки с камера. Те са захранвани с AI. Наименованието на разработката е с вътрешно кодово име „Camerabuds“. Джаджите потенциално биха могли да предложат превод на живо и контекстуална информация за обкръжението на потребителя.

Нови възможности

Тези слушалки са предвидени да използват възможностите на AI за идентификация на обекти в реално време и превод на чужд език. Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг прояви силен интерес към проекта, преглеждайки различни дизайнерски концепции за това, как ще се използват слушалките. За поставяне в ушите или над тях.

Ръководството на Meta смята захранваните с изкуствен интелект слушалки като следващата логична стъпка в еволюцията на технологията за носене. Твърде вероятно е конкурентите да последват примера. Компанията дори се ангажира с Ear Micro, базирана в Канзас компания за електроника. Тя е специализирала в „умни“ слушалки. Целта е да се проучат възможностите на тази нововъзникваща технология.

Технически проблеми

Проектът обаче не е без предизвикателства. Технически препятствия, като потенциално запушване на камерата от дълга коса или проблеми с прегряването, трябва да бъдат преодолени преди продуктът да стане реалност. Освен това, опасенията за поверителността около използването на камери в подобни устройства за носене ще трябва да бъдат преразгледани.

Въпреки тези предизвикателства, перспективата за захранвани с изкуствен интелект слушалки е меко казано вълнуваща. Такива устройства биха могли да революционизират начина, по който потребителите с различни възможности взаимодействат със заобикалящата ги среда.

Модерни тенденции

Интересът на Meta към преносими устройства с изкуствен интелект е част от по-широка тенденция в технологичната индустрия. OpenAI и Apple проучват подобни устройства, докато стартиращи фирми като Humane и Rabbit вече пуснаха разни джаджи с изкуствен интелект с различна степен на успех.

Остава да видим дали „Camerabuds“ ще се превърне в реалност, но проектът отразява безмилостния стремеж на технологичната индустрия да направи AI постоянно присъстваща част от ежедневните ни преживявания.

Сподели
Предишна страницаLPCAMM2 най-накрая е тук
Следваща страницаСъживяване на мозъчна тъкан
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.