Новото попълнение на Samsung

Корейският гигант се кани да обяви официално Galaxy Z Fold 2. Той ще бъде наследникът на миналогодишния Galaxy Fold. Голямото братче ще притежава нова система от камери и по-голям външен дисплей, които придават на новия модел далеч по-елегантен и завършен вид от оригинала.

Новият Galaxy Z Fold 2 (преименуван така, че да съответства на Galaxy Z Flip и Z Flip 5G) ще бъде пуснат тази година. След реализацията на своя флагмански сгъваем телефон, изглежда Samsung ще подобри почти всеки недостатък на оригиналния модел.

Новите характеристики

Вместо неудобен и мъничък външен дисплей, Z Fold 2 има 6.2-инчов екран с пълен размер, който покрива цялата предна част на телефона. Това го прави далеч по-използваем, без да се налага да разгъвате по-големия дисплей. Основният такъв също е по-голям. Сега се кипри с цели 7,6 инча. Назъбеният ъгъл в горната дясна част на гъвкавия вътрешен панел вече го няма. Отпред се наблюдава по-малко натрапчива камера, която заема далеч по-малко място на сгъваемия OLED екран. Работната му честота е от 120Hz. Вътрешните характеристики също се увеличават, като Z Fold 2 е готов за най-новия процесор Snapdragon 865 Plus на Qualcomm.

Подобно на Galaxy Z Flip, Z Fold 2 преминава от крехкия пластмасов екран към същото свръхтънко стъкло, което трябва да бъде по-малко податливо на повреда от оригинала. Samsung предлага и „Flex Mode“ от Z Flip, което позволява Z Fold 2 да се използва наполовина отворен. Това е една чудесна конфигурация за бюро.

Телефонът като цяло е по-тънък (с дебелина 6 мм) и има по – малка пропаст между дисплеите. Това улеснява поставянето му в джоб. Пантата спомагаща отварянето също е подсилена за по-голяма издръжливост. Тя разполага с това, което Samsung нарича почистваща машина. Последната използва еластични влакна за отстраняване на прах или отпадъци, които биха могли да причинят повреда на дисплея.

Колко издръжлив ще бъде новият телефон

Първоначалният фолд беше позорно забавен с месеци, след като първите апарати започнаха да се провалят главоломно поради крехкостта на покрития с пластмаса панел. В крайна сметка Samsung пусна Fold, след като отдели достатъчно време, за да разработи по-здрав модел на устройството. Въпреки това, потребителите бяха многократно предупреждавани да го използват с повишено внимание.

Galaxy Z Fold 2 ще се предлага както в мистично черно, така и в бронзови цветове. Заедно с лимитирано издание Thom Browne. Samsung не е обявил дата на пускане или цена за Galaxy Z Fold 2, въпреки че компанията обещава повече информация по време на събитието на 1 септември. Тогава ще започнат и предварителните поръчки.