HTC One M8 Prime

След няколко неуспешни опита, HTC най-накрая пуска ъпдейта до Android 5.0 Lollipop за HTC One M8 Google Play Edition. Новината беше съобщена в Twitter от Мо Верси, който разкри, че вече има одобрение от Google и актуализацията до най-новата версия на операционната система започва по-късно днес.

ВИЖ ОЩЕ: ЕВРОПЕЙСКАТА ВЕРСИЯ НА GALAXY S5 ПОЛУЧИ ЪПДЕЙТ ДО ANDROID 5.0 

 

gpe

Напомняме, че ъпдейтът трябваше да дойде в края на миналия месец. Вторият опит беше насрочен за началото на декември, но беше спрян от Google. И в двата случая HTC каза, че забавянето на актуализацията е, защото няма одобрение от Google.

Сега, търпеливите потребители ще бъдат възнаградени. Ъпдейтът ще започне в 12 ч. източно време, което е 19:00 ч. българско време. Напомняме, че за такава голяма актуализация, трябва да сте свързани към Wi-Fi, докато я теглите, както и че батерията на вашия HTC One M8 Google Play Еdition трябва да е на поне 50%. Имайте предвид, че ъпдейтът се разпространява постепенно, така че може да отмене няколко дни, докато всички получат Lollipop.

Мо Верси не даде информация за това кога потребителите с HTC One M7 GPE да очакват Android 5.0. Първоначалният план беше двете устройства да бъдат актуализирани едновременно, но изглежда за този модел все още няма зелена светлина от Google.