YouTube

Ето и една интересна новина от света на… интернет? Музиката? Не знам. Песента, превърнала се в поп-културен бум през 2012 година “Gangnam Style” на южнокорейския певец Psy, прехвърли максимума на гледания в YouTube!

ВИЖ ОЩЕ: ПЪРВИ ТРЕЙЛЪР НА “TERMINATOR GENISYS” С АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР

Някои от вас, които не знаят какво значи това, ще побързат да попитат и аз съм тук, за да ви обясня. Така да се каже, технологията не може да смогне на преглежданията. Както обявиха в Google+ поста си YouTube, те не са смятали, че някога клип може да надмине максимума за гледания, позволен от технологията зад брояча – 32-битово число или на човешки език – 2 147 483 647 (над два милиарда) гледания. За да може да продължи YouTube да брои гледанията, е трябвало системата да бъде подменена с 64-битов брояч, което ще рече максимум 9 223 372 036 854 775 808 (девет квинтилиона) гледания.

В момента, ако отидете на страницата на клипа в YouTube, ще видите една скрита изнедата – само посочете с мишката върху брояча на гледания, без да го натискате. Засега е това, а от тук нататък ще следим кога Gangnam Style ще стигне квинтилионния праг.