За втора поредна година Теленор България провежда образователна игра насочена към сигурността на децата онлайн. За целта компанията създаде приложението Digital Scouts, достъпно напълно безплатно в Google Play и Apple App Store.

Тази събота, 17 октомври, всички желаещи да станат част от дигиталното скаутско приключение ще могат да се впуснат в дебрите на играта “Дигитални скаути: На лов за приключения и знания”. Серия от интересни въпроси ще провери знанията на децата в няколко различни категории от медийна грамотност, до онлайн тормоз между връстници и дали знаят как да реагират на различните опасни ситуации, които неминуемо се крият в онлайн пространството.

Така, забавлявайки се, децата неусетно ще придобият ценни знания и умения, за да бъдат сигурни, когато се логват онлайн. Родителите също ще са спокойни, че децата им са подготвени и запознати с различни ситуации, пред които могат да бъдат изправени.

150 награди очакват дигиталните скаути, които са се справили успешно с въпросите и са разгадали виртуалните загадки от четирима от най-популярните български влогъри. На финала двама големи късметлии ще получат по един специален мистериозен пакет, в който се крият големи изненади, достойни за истински победители.

Теленор непрекъснато разширява инструментите, с които да помага да се чувстваме в по-голяма безопасност онлайн. Както чрез редовните си информационни и образователни програми, така и през инструменти като услугата “Онлайн защита”. Тя може да се активира и управлява лесно чрез мобилното приложение MyTelenor, като дава възможност за защита от опасности в интернет.

Допълнителна информация за онлайн сигурността е достъпна на платформата www.ottebzavisi.net, където материалите са специално създадени и пригодени за деца, учители и родители.

Сподели
Предишна страницаНад 200% ръст на безконтактните плащания през 2020 година
Следваща страницаНова услуга за съхранение от Amazon
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.